Stichting Omgaan met Gebaren

Stichting Omgaan met Gebaren is sinds 1982 werkzaam.

De doelstelling van Stichting Omgaan met Gebaren is de communicatie tussen doven/slechthorenden en horende mensen te verbeteren.

Om dit te bereiken bieden we Gebarencursussen en Gebarenavonden aan.

 

Cursusaanbod:

Beginnerscursus Nederlandse Gebarentaal (NGT-AB1)

Cursus NGT-AB1 is een beginnerscursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden. Deze cursus is voor iedereen die de eerste beginselen van de Gebarentaal wil leren. Je leert de basis van de Nederlandse Gebarentaal en krijgt informatie over de Dovencultuur.

De cursus omvat 12 lessen. Start: bij voldoende deelname

 

Vervolgcursus Nederlandse Gebarentaal (NGT-AB2)

Cursus NGT-AB2 is een vervolgcursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden. De gebarenschat wordt verder uitgebreid en er wordt dieper ingegaan op de grammatica en Dovencultuur.

De vervolgcursus omvat 12 lessen. Start: bij voldoende deelname

 

Beginnerscursus Nederlands met Gebaren (NmG-OM1)

Cursus NmG-OM 1 is een beginnerscursus Nederlands ondersteund met Gebaren voor het onderwijs.

De gebaren die worden aangeleerd passen in de beleefwereld van kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze cursus is met name geschikt voor mensen die betrokken zijn in het onderwijs of te maken hebben met taal of spraakproblemen.

De cursus omvat 14 lessen. Start: bij voldoende deelname

 

Vervolgcursus Nederlands met Gebaren (NmG-OM2)

Cursus NmG Onderwijs 2 is een vervolgcursus Nederlands ondersteund met Gebaren voor het onderwijs. De gebaren en de grammaticale vaardigheden worden uitgebreid.

Deze cursus omvat 14 lessen Start: bij voldoende deelname

 

Cursus Gebarentaal op Maat

De cursus Gebarentaal op Maat wordt speciaal op maat gemaakt. Het is geschikt voor bedrijven, instellingen en gezinnen/families met één of meer slechthorende of dove personen. Er worden cursussen ontwikkeld om de communicatievaardigheden met deze doelgroepen te verbeteren. Het aantal lessen wordt met het bedrijf samen overeen gekomen. De kosten zijn afhankelijk van het aantal lessen en het op maat te maken lesmateriaal.

Start op aanvraag.

 

Gebarenavond

Om uw gebaren te onderhouden en uw gebaren-woordenschat nog verder uit te breiden is er de mogelijkheid om maandelijks een Gebarenavond te volgen. U heeft hierbij de keuze tussen Leeuwarden en Buitenpost.

 

Er wordt op een speelse manier geoefend en bijgeleerd. Aan de hand van een thema of door middel van spelletjes kunt u de geleerde Gebaren “opfrissen” en gebaren bijleren.:

De Gebarenavond wordt gehouden op de tweede dinsdag van de maand te Leeuwarden en de laatste dinsdag van de maand te Buitenpost.

 

De gebaren die op alle cursussen en de gebarenavond worden aangeboden zijn gebaren uit de officiële Nederlandse Gebarentaal en men ontvangt informatie over de dovencultuur. Er wordt gebruikgemaakt van lesmateriaal van het Nederlands Gebarencentrum onder leiding van de gecertificeerde docente Rennie Torensma.

Inlichtingen en opgave:

Tineke Tabak-van der Veer

 

stg.gebaren@gmail.com

stg-omgaanmetgebaren.com

facebook.com/StichtingOmgaanmetGebaren

Nieuws

lees meer

Agenda

iets voor jou

Nieuwsbrief

schrijf je in

DONEER

steun ons