Doof en Zo

Hoor Friesland – voorheen het Fries Centrum voor Doven en Slechthorenden – was de belangenorganisatie voor de doven en slechthorenden in Friesland. Doordat Hoor Friesland geen subsidie meer ontving, is ze met haar activiteiten gestopt. Frido heeft op 24 november 2018 een aantal taken van Hoor Friesland opgepakt en gaat door als Doof en Zo, waaronder ook informatie over de trainingen van Stichting Omgaan met Gebaren (STOG). 

 

Doof en Zo wil dat het geluid van doven, slechthorenden en doofblinden in Friesland wordt gehoord. We zijn er voor iedereen met een hoorprobleem. In Friesland zijn er circa 200 doven en 60.000 slechthorenden (10 procent van de bevolking). Wij zijn er niet alleen voor de doven, slechthorenden en doofblinden zelf, we zijn er ook voor hun familie, collega’s, vrienden en kennissen. Daarnaast staat er op deze website veel informatie over instanties waar iedereen terecht kan met vragen over hoorbeperkingen.

 

Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuw logo. In het nieuwe logo zijn twee zaken belangrijk: Doof en Zo gaat over samen en over Friesland. In het logo staat het plompenblad symbool voor Friesland (Friese vlag) en het handgebaar staat voor samen. De kleur van Frido op de website van Hoor Friesland hebben we als hoofdkleur genomen voor de website van Doof en Zo. We gebruiken het rood uit de Friese Vlag als accentkleur.

 

Doof en Zo draait dankzij de inzet van vrijwilligers.

 

Omdat er geen subsidie meer is, bieden we iedereen die Doof en Zo een warm hart toedraagt, de mogelijkheid om een donatie te doen. Zie donatieformulier.

Nieuws

lees meer

Agenda

iets voor jou

Nieuwsbrief

schrijf je in

DONEER

steun ons